Like muligheter, rettigheter og plikter i et mangfoldig samfunn

Illustrasjonsbilde
Siste oppdateringer:

Tilbud om veilederopplæring ICDP 2024

IMDi tilbyr, i samarbeid med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir og Bufetat), veilederopplæring for ansatte i introduksjonsprogrammet for kommuner som ønsker å bruke metoden International Child Development (ICDP) for foreldreveiledning.

Siste oppdateringer:

Nytt ungdomspanel på plass

Første helgen i mars møttes IMDi sitt andre ungdomspanel. Dette var den første fysiske samlingen, og vi ser fram til det videre arbeidet. Ungdomspanelet består av 13 ungdommer mellom 15 og 24 år og hensikten er å legge til rette for at ungdom kan medvirke i beslutningsprosesser og delta som reelle aktører i utviklingen av integreringspolitikken. 

Siste oppdateringer:

Se oppdaterte tall for hvordan det går med bosettingen.

Fristen for å svare på anmodningen gikk ut 25. februar. Norske kommuner har så langt vedtatt å bosette nær 19 000 flyktninger i 2024. Hvis denne trenden fortsetter, vil kommunene ha tatt på seg å bosette nesten 30 000 også i år. Det er på nivå med rekordårene 2022 og 2023.

Ny rapport:

Tilrettelegging for integrering av flyktninger i Norge

Rapporten «Tilrettelegging for integrering av flyktninger i Norge - Organisering, tiltak og erfaringer» beskriver hvordan norske kommuner arbeider med bosetting, kvalifisering og integrering av ulike flyktninggrupper.

Se alle oppdateringer