Forskrift om tilsynsheimel for å gå tilsyn med objekt som ikkje er registrert som særskilte brannobjekt, Luster, Sogndal, Leikanger, Balestrand og Vik kommunar, Sogn og Fjordane

DatoFOR-2017-10-19-2446
Ikrafttredelse26.02.2018
Gjelder forLuster, Sogndal og Vik kommunar, Vestland
HjemmelLOV-2002-06-14-20-§13
Kunngjort25.01.2018   kl. 16.10
KorttittelForskrift om tilsynsheimel for å gå tilsyn med objekt som ikkje er registrert som særskilte brannobjekt, Luster, Sogndal, Leikanger, Balestrand og Vik

Heimel: Fastsett av Luster kommunestyre 14. juni 2017, Sogndal kommunestyre 19. oktober 2017, Leikanger kommunestyre 28. september 2017, Balestrand kommunestyre 28. september 2107 og Vik kommunestyre 20. oktober 2017 med heimel i lov 14. juni 2002 nr. 20 om vern mot brann, eksplosjon og ulykker med farlig stoff og om brannvesenets redningsoppgaver (brann- og eksplosjonsvernloven) § 13 fjerde ledd.

§ 1.Føremål

Forskrifta skal gje tilsynsheimel i objekt som ikkje vert omfatta av brann- og eksplosjonsvernloven sine retningslinjer for registreringar av særskilte brannobjekt, og med det bidra til førebygging av brann.

§ 2.Virkeområde

Forskrifta, som er basert på risikovurderingar, fastsett kva for bygningar, driftsformer eller områder i kommunen det skal førast tilsyn med:

-Bueiningar der bebuarane er særskilt utsette og sårbare for å omkomme i brann.
-Kommunale bustadar med bueiningar med kommunal tildelingsrett.
-Verneverdig tett trehusbusetnad med fare for områdebrann.
-Bustadbygg med fire eller fleire bueiningar for utleige.
-Asylmottak, inkludert akuttmottak.
-Salslokale, forsamlingslokale og utestader som ikkje er registrert som særskilt brannobjekt.
-Lokale der større frityrkjelar er i bruk.

§ 3.Gjennomføring av tilsyn

Det skal gjennomførast tilsyn med brannobjekta etter brannvernet sin risikovurdering. Risikovurderinga skal også ligge til grunn for frekvensen på tilsyna. Det kan i tillegg gjennomførast tilsyn ved bekymra meldingar opp mot hendingar og brannobjekt som kan true tryggleiken til menneske, dyr eller materielle verdiar.

§ 4.Myndigheit

Sogn brann og redning IKS ved brannsjefen har myndigheit til å handheve denne forskrifta jf. brann- og eksplosjonsvernloven § 32.

§ 5.Pålegg

Sogn brann og redning IKS er tilsynsmyndigheit etter brann- og eksplosjonsvernloven og kan gje pålegg om retting av avvik i henhold til gjeldande lovgiving eller gjennomføring av nødvendige sikringstiltak i medhald av brann- og eksplosjonsvernloven § 14 og § 37.

§ 6.Klage

Vedtak gjort av Sogn brann og redning ved brannsjefen kan påklages i henhold til brann- og eksplosjonsvernloven § 41.